O zi la Mish-Mash

...sau povestea "Mariei-Sale Copilul"

Cand "Maria-Sa Copilul" se facu suficient de mare si casa in care locuia deveni prea mica pentru energia si setea de cunoastere, acesta se sfatui cu cei dragi, isi lua ghiozdanul, il umplu cu merinde, creioane colorate si jucarii, isi imbratisa parintii luandu-si ramas bun si pleca in lumea larga.

Calatoria spre Mish-Mash

Hei, hei, dar drumul se dovedi tare anevoios, plin de capcane, dar "Maria-Sa Copilul" se lupta vitejeste cu Mos Ene pe la gene, cu botinele care, sub nici o forma, nu voiau sa-si lege sireturile si cu haina care-si tot ascundea manecile ca sa-l incurce, de parca erau vrajite.

Si merse el ce merse, cale lunga sa-i ajunga; vazu cate-n luna si-n stele pana obosira caii. Cand a coborat, sa vezi minune!

Era la graddinita de Tara de Departe, vazu ca era imprejmuita de un gard mare, verde si paznicii erau niste animalute vrajite ce semanau cu literele: Gradinita MISH-MASH.

Zânele bune din tara Mish-Mash

Incercand "Maria-Sa Copilul", sa descifreze enigma animalutelor si a literelor colorate de la intrare "MISH MASH" a batut curajoas la porti, pregatindu-se de lupta si gandindu-se cu spaima ca ar putea raspunde un capcaun cu 5 capete si cand colo... ce sa vezi?

"Maria-Sa Copilul" a aflat ca acolo locuiau opt Zane Bune: Mishu, Teacher Roxana, Teacher Mihaela, Teacher Geo, Teacher Gabi, Teacher Felicia, Lady-care Elena si Lady-cook Lidia - o zana mai rotunjoara care se asigura ca toti cei care intrau acolo aveau parte de un ospat de zile mari.

Atunci cand "Maria-Sa Copilul" si-a lasat ghiozdanul si botinele la intrarea in castel, s-a asigurat ca i le pazeste un animalut si-a intrat in salonul de seama, al celor far-de-asemanare, unde Teacher i-a prezentat si alti printi si alte printese, cu totii dornici sa porneasca in prima mare aventura a lor prin Tara Copilariei.

Calauza in Tara Copilariei era una din zane, ce purta numele de Teacher si care conducea una din cele 4 grupe: Jumping Frogs, Lady Birds, Teddy Bears, Special Rabbits.

Aventurile "Mariei-Sale Copilul" la gradinita Mish-Mash

Incepu "Maria-Sa Copilul" sa lupte cand cu somnul sau cu ciorbita, cand cu litere sau puzzle-uri, cand cu creta sau bretelele. Si zburdau copiii fericiti, din sala artelor in sala meselor, din sala cifrelor in sala limbilor straine, din sala povestilor in sala jucariilor, cu drag de cunoastere. Si porni intr-o aventura de un an, ce avea sa dureze trei zile si trei nopti...

"Maria-Sa Copilul" insa nu se prapadi cu firea; isi inclesta pumnii, se opinti pe picioare, inchise ochii si striga de rasunara muntii si vaile:

"BAAAAAAAAAAAAA! Ba vreau! Vreau sa mananc tot, vreau sa ma culc la opt, vreau... vreau tot!"

Alaturi de ceata cucuiata , "Maria-Sa Copilul" a incercat, cot la cot cu ceilalti harnicuti, sa bata toate recordurile in colectionarea cat mai multor puncte, buline rosii, diplome speciale, felicitari, tablouri si multe altele, iar la sfarsit primi in cadru festiv "Diploma".

De la Teachers a primit zambete, felicitari, coifuri, pene si a fost declarat invingator in orice lupta: cu puzzle si masinute, cu lego si jetoane, cu cifre si litere.

Si sa vezi ospat, pregatit de Lady-cook Lidia, care le facu si mancarica si fripturica, covrigei si tortulet, si chefuira din zori si pana-n seara.

Lady-care Elena sterse toate urmele lasate in urma petrecerilor si improspata locul de-ti era mai mare dragul sa-i vezi pe toti Feti-Frumosii si Cosanzenele care se ingramadeau, care mai de care, sa faca fapte bune.

Chiar si cand te vei face mare, sa nu incetezi niciodata sa fii copil.

Cu drag, Echipa Mish-Mash!